IMG_20180624_130302

Bogata ponuda „Vesele kujnice na šoru“ u Laćarku

Laćarak – Etno udruženje „ Đurđevak“ organizovalo je danas u centru Laćarka manifestaciju „Vesela kujnica na šoru“ u centru sela. Organizatoru se odazvalo više od 20 udruženja žena iz šidske, mitrovačke, rumske pećinačke idrugih opštine adolo je i Udruženje žena „ Beli andjeo“ iz Dvorova kod Bijeljine u Republici Srpskoj.
– Potpuno smo zadovoljni odzivom učesnika na manifestaciji koju smo organizovali sa ciljem da pokažemo da se tradicija i tradicionalni ručni radovi još cene i rade. Kako smo i najavili štandovi sa rukotvorinama, ukrasima, domaćim jelima i kolačima postavljeni su u centru sela, a predveče, pred zatvaranje manifestacije, uručićemo svima zahvalnice, dok će pehare i diplome dobiti najbolji za uređeni štand, za ručni rad, za starinski kolač.Proglasićemo i najveselije udruženje i nagraditi kuvare najboljeg paprikaša, rekla je Đurđica Miličević Živković, predsednica Etno udruženja „Đurđevak“.
U programu otvaranja učestvovali su folklorni ansambli iz Bosuta i Gibarca, a skupu su prisustvovali i članovi Konjičkog kluba „Stari fijaker“ iz Laćarka koji su imali promotivnu vožnju fijakerom po selu.

Kategorije Društvo Hronika Vesti Zabava