• petak, 29. mart 2024.
U dve torbe carinici otkrili oko 1.000 pari firmiranih naočara
Crna hronika
0 Komentara

U dve torbe carinici otkrili oko 1.000 pari firmiranih naočara

14. maj 2018. godine

Carinici su u saradnji sa policijom 11. maja, na ulazu graničnog prelaza Batrovci, sprečili krijumčarenje velikog broja firmiranih naočara za vid, sunčanih naočara i njihove opreme u vrednosti koja premašuje 60.000 evra.

Naocare za sunce 14 05 2018 NatrovciKako je saopštila Uprava carina, prekršaj je otkriven kada je na red za carinsku kontrolu stigao kombi italijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji Požarevljanin u društvu još tri saputnika.

Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave saputnici su odgovorili odrično, dok je vozač prijavio hranu, polovan frižider, polovnu veš-mašinu i 4 polovne gume.

Međutim, pored navedenih polovnih stvari, carinici su, otvorivši prtljažnik, otkrili i vredan neprijavljeni tovar.

U dve torbe, kamuflirane među ostalim torbama, otkrivena je pozamašna količina naočara.

Radi se o skoro 800 pari naočara za vid „Tom Naore“, „Gloria Ortiz“, „Face“, u vrednosti oko 45.000 evra, oko 200 pari sunčanih naočara „Lancetti“, „Yell“, „Exess“ (skoro 13.500 evra), preko 100 futroli za naočare „Exess“ i „Lancetti“ (više od 2.000 evra) i gotovo 600 vezica (približno 600 evra).

Vozač je izjavio da je robu prevozio  iz Italije do njenog vlasnika u Srbiji. Privremeno je zadržan i kombi, jer vrednost krijumčarenog tovara premašuje trećinu njegove vrednosti.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: