Mitrovacki malisani sa profesorkom Jasnom kalauzovic

Priznanja Mitrovčanima

Glumačka ekipa OŠ „Jovan Popović“ i Dečjeg centra „Čisto srce“, predstavljaće Sremsku Mitrovicu na Festivalu „Kreativna čarolija“ koji će se održati 25. maja u Banji Vrujci

nagradjeniNa 10. jubilarnom Međunarodnom festivalu „Markovdanski susreti dece i pesnika“, održanom u Panonskom dečjem gradu kraj Bačke Topole, glumačka ekipa OŠ «Jovan Popović» i Dečjeg centra „Čisto srce“, ponovo se vratila sa vrednim ostvarenjima. U kategoriji „Dramoletanje“ odigrali su fragmente predstave „Kaži teti – dobar dan“, rađene po romanu Jasminke Petrović, a u dramatizaciji i režiji prof. Jasne Kalauzović. Od 42 odigrane predstave iz celog regiona, žiri u sastavu Robert Takarič, književnik, Božidar Kalezić, TV reditelj i Milovan Đuričković, režiser, odlučili su da mitrovačka predstava u celini zauzme treće  mesto. Ovoj predstavi su dodeljene dve pojedinačne prve nagrade: Jovana Popović u ulozi Zorice dobila je prvu nagradu za najbolju žensku ulogu, a Gran Pri Festivala povelju za režiju „Zlatni Petar“ dodeljen je profesorki Jasni Kalauzović. Nagrada je ustanovljena u čast čuvenog reditelja Petra Lajovića i dodeljuje se najboljem reditelju Festivala.

32076325_2104189556277580_6010787016852111360_oOvogodišnji slogan Festivala bio je „Detinjstvo ujedinjeno u različitosti“. Panonija je domaćin susreta dece i reditelja, kaligrafa, muzičara i njiževnika. Posle Dobrice Erića, Raše Popova, Pere Zupca, Ljubivoja Ršumovića, Moša Odalovića, Todeta Nikoletića, Minje Subote, Uroša Petrovića, Igora Jurića i Fondacije Tijane Jurić,  ovogodišnje zvanje počasnog pesnika i građanina Panonije dobio su  Radoslav Graić i Joca Adamov.

Dve hiljade mališana iz svih regiona takmičili su se u različitim programima inspirativnih naziva muzikaljenje, dramoletenje, literarno pesnikivanje, mini sajam dečje knjige, potraga za blagom, kao i dečja olimpijada, klovnijada, plesaonica, poruke iz prve ruke u kojima se pišu lepe poruke svetu. Panonija je mesto gde se udružuju različitosti, gde se uživa u prirodnim bogatstvima koja su pod zaštitom države, gde se proglašavaju zasluženo, oni najbolji.

Ovaj uspešni i nagradama ovenčani glumački ansambl predstavljaće Sremsku Mitrovicu na Festivalu „Kreativna čarolija“ koji će se održati 25. maja u Banji Vrujci.

Kategorije Sremska Mitrovica