• sreda, 24. april 2024.
Finale kviza je 30. maja
Društvo | Hronika | Kultura | Vesti
0 Komentara

Finale kviza je 30. maja

21. maj 2018. godine

Sremska Mitrovica – Posle dva polufinalna takmičenja, koja su održana 15. i 17. maja, u Biblioteci „Gligorije Vozarović“, u organizaciji Turističke organizacije grada , Zavoda za zaštitu spomenika kulture i Ustanove za negovanje kulture „Srem“, a u kojem je učestvovalo devet prijavljenih škola, na nivou četvrtih razreda, u finale kviza „Sirmijum – carski grad“, 30. maja u Biblioteci sa početkom u 10 sati, plasirale su se ekipe osnovnih škola : „Sveti Sava“, „Boško Palkovljević Pinki“, „Dobrosav Radosavljević Narod“ Mačvanska Mitrovica, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Jovan Popović“ i „Slobodan Bajić Paja“ Manđelos.
U recitovanju za finale su se plasirali Iva Tenji iz OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, Aleksandar Čičić iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Šašinci, Lana Stanković iz OŠ „Sveti Sava“, Nikolina Mićić iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Ognjen Kozomara iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Jarak i Ana Koviljac iz OŠ „Jovan Popović“. Autori literarnih radova, koji će se nadmetati u finalu su : Ognjen Mišura iz OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ Mačvanska Mitrovica, Mateja Panjković iz OŠ „Sveti Sava“, Brankica Savić iz OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“ Laćarak, Dunja Branković iz OŠ „Jovan Popović“, Dunja Milačić iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i Stefan Hadžić iz OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Manđelos.
Ispravnost, regularnost i tačnost polufinalnog takmičenja kviza, pratio je stručni žiri, koji će ocenjivati takmičare i u samom finalu. Žiri u sastavu: Gorana Lemajić, dipl. istoričar, Jelena Nedić, profesor engleskog jezika i književnosti, Zorica Miščević, profesor srpskog jezika i književnosti i Milan Kardaš, likovni pedagog.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: