2. Фића прима одликовање

Odlikovan novinar Miomir Fiipović Fića

Povodom Dana državnosti Srbije, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, uručio je danas odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Među odlikovanima je i novinar i publicista Miomir Filipović Fića, stalni saradnik „Sremskih novina“ kome je uručena Srebrna medalja za zasluge.

5efae9b7-3739-4879-8010-80eb81864f7b_-_copy„Dodelom odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, povodom Dana državnosti, Srbija – slaveći laureate, proslavlja sebe i svoju budućnost. Isticanjem pojedinaca pokazujemo pravi put i pravimo sistem vrednosti kojem težimo. Hvala u ime Srbije i građana“ rekao je tim povodom, između ostalog, predsednik Republike Srbije.

Odlikovanja su uručena glumcima, pevačima, akademicima, nekolicini stranaca i institucijama, a obrazloženje za dobijanje ordena izložio je dekan Pravnog fakulteta i predsednik Komisije za odlikovanja Sima Avramović.

Ordenom su odlikovani, Univerzitet u Beogradu – orden Karađorđeve zvezde prvog stepena, Narodno pozorište u Beogradu – Sretenjski orden prvog stepena, Centar za porodični smeštaj i usvojenje „Miloševac“ – Sretenjski orden prvog stepena, Ansambl narodnih igara i pesama Srbije“Kolo“ – Orden Karađorđeve zvezde drugog stepena.

OLDIKOVANJA1Ordenja su uručena i Muzeju Vojvodine u Novom Sadu – Sretenjski orden drugog stepena, Geološko zavodu Srbije – Sretenjski orden drugog stepena, Savezu udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Srbije (1941-1945 i 1999) – Sretenjski orden trećeg stepena, Savez inženjera i tehničara Srbije – Sretenjski orden trećeg stepena, Milan Stevović – Orden zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena…

Zlatnom medaljom za hrabrost posthumno je odlikovan Milan S. Vujović.

5. Групшна сликаZlatnim medaljama za zasluge odlikovani su prof. dr Dejan Ilić, Katarina Dešić, akademik Svetomir Arsić Basara, prof. dr Miodrag Živković, Rada Đuričin, Marko Nikolić i posthumno Milivoje Mića Marković i Predrag Cune Gojković.

Srebrna medalja za zasluge odlikovanje je koje su dobili Jan Bacur, Miomir Filipović Fića i Predrag Bajo Luković.

Odlikovani su i pripadnici Ministarstva odbrane Vojske Srbije, i to sa četiri zlatne medalje za zasluge i 29 srebrnih, kao i dve zlatne medalje za revnosnu službu i 58 srebrnih (ukupno 93 osobe). Njima će ova odlikovanja biti uručena na Dan vojske Srbije.

Kategorije Društvo Vesti