migranti u tovaru brusketa

U tri kontrole otkriveno 12 ilegalnih migranata

Poslednjih dana carinici su u tri kontrole na prelazima ka Hrvatskoj sprečili pokušaj 12 migranata da ilegalno pređu državnu granicu i uđu u EU, saopštila je Uprava carina.

2A Avganistanci u tovaru brusketaTokom jučerašnjeg dana, 22. januara 2018. godine, zabeležena su dva takva slučaja na prelazima Šid i Batrovci.

U ranim jutarnjim časovima, na graničnom prelazu Šid zaustavljen je kamion bugarskih registarskih oznaka koji je iz Bugarske u Sloveniju  prevozio tovar brusketa. Vozač tog kamiona je carinskim službenicima rekao da sumnja da se u tovarnom delu nalaze ilegalni migranti, pošto je sajla kamiona oštećena.

2 skriveni u tovaru koka-koleUbrzo je utvrđeno da je njegova sumnja opravdana, jer su carinici u prikolici među brusketima zatekli i trojicu mladića iz Avganistana.

Tokom popodneva na graničnom prelazu Batrovci takođe je zaustavljen kamion bugarskih registarskih oznaka koji je prevozio delove za kranove iz Bugarske u Sloveniju.

Kamion je detaljno pregledan na mobilnom skeneru, a na slici se jasno videlo šest ljudskih silueta u tovaru robe. Reč je o petorici Avganistanaca i jednom Pakistancu.

Migranti u tovaru koka-koleTokom vikenda, 20. januara 2018. godine, na izlaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, carinski službenici su sprečili pokušaj još tri Avganistanca da ilegalno pređu na teritoriju Hrvatske. Carinici su ih zatekli u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je prevozio tovar koka-kole namenjen francuskom tržištu.

Podsetimo da je carinska služba Srbije samo tokom 2017. godine sprečila oko 850 migranata u pokušaju da nelegalno pređu granicu, najčešće kao “slepi putnici“ skriveni u tovarima kamiona, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Kategorije Crna hronika