Karamele sa ukusom jabuke

Zadržan tovar od 16,5 tona karamel bombona

Carinici su prvog decembra 2017. godine na graničnom prelazu Batrovci otkrili tovar od preko 16,5 tona karamel bombona za koji se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Zadržane karamel bomboneKako je saopštila Uprava carina, slučaj je otkriven oko podneva, kada je na prelaz pristigao kamion hrvatskih registarskih oznaka koji je iz Rijeke prevozio tovar pakistanskih karamel bombona za uvoznika iz Srbije. Kamion je izdvojen za detaljan pregled na osnovu analize rizika, a kako se u njemu nalazio tovar od preko 1200 koleta robe, dopraćen je do magacina u Šidu radi detaljnog pregleda.

Tokom kontrole utvrđeno je da se radi o tovaru u kome su se nalazile isključivo karamel bombone raznih ukusa (jabuke, borovnice, jagode, lubenice, kole i limunade), a da se na njima nalazila oznaka “Zombie Chews“.

Iako nisu uočena neslaganja u vezi sa prijavljenom količinom ili vrstom robe, za celokupan teret izražena je sumnja u pogledu originalnosti proizvoda.

– Poznato je da krivotvorene proizvode ne prati nikakva dokumentacija koja bi svedočila o njihovoj zdravstvenoj ispravnosti, zbog čega oni nisu bezbedni za upotrebu i potencijalno mogu ugroziti zdravlje potrošača, navode iz Uprave carina.

Kategorije Crna hronika