• četvrtak, 25. april 2024.
Vrtić u Ljukovu od Fondacije Đoković
Projekti | Inđija
0 Komentara

Vrtić u Ljukovu od Fondacije Đoković

18. decembar 2017. godine

Reč je o veoma važnom projektu koji realizujemo u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković, tako da očekujem da ćemo ga uspešno završiti – kaže predsednik opštine Vladimir Gak

Piše: M.Balabanović

Vladimir Gak, predsednik opstineOpština Inđija u proteklom periodu konkurisala je kod Fondacije Novak Đoković za određena finansijska sredstva kojim bi se uredile prostorije u sklopu osnovne škole „Petar Kočić“ u Ljukovu neophodne za osposobljavanje jednog mešovitog odeljenja za decu predškolskog uzrasta. Naime, u naseljenom mestu Ljukovo trenutno ne postoji objekat namenjen za decu predškolskog uzrasta koji je preko potreban, jer ima oko 40 dece koja pohađaju redovni predškolski program. S tim u vezi je na poslednjoj sednici SO Inđija usvojena Odluka o korišćenju zgrade osnovnog obrazovanja u Ljukovu, a prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak  je nakon sednice poručio da postoji namera da se opremi prostor u okviru škole.

– Želimo da stvorimo neophodne uslove da naši mališani imali prostor za boravak u vrtiću. Reč je o veoma važnom projektu koji realizujemo u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković, tako da očekujem da ćemo ga veoma uspešno završiti –  kaže Gak i napominje da su imali brojne „papirološke probleme“.

– S obzirom u kakvoj smo situaciji i da još uvek vraćamo zatečene dugove, dobro će nam doći pomoć Fondacije. Veoma smo im zahvalni što su prepoznali važnost ovog projekta koji je u interesu naših sugrađana u Ljukovu.

Vrtic neophodan seluGak podseća da su izdvajanja iz opštinske kase za ovaj projekat minimalna i iznosiće oko milion dinara.Preostala sredstva za opremanje vrtića će biti obezbeđena iz Fondacije.

Novak Đoković fondacija je  tokom prošle godine, kroz 20 projekata u Srbiji, uložila oko 700.000 evra u rekonstrukciju i adaptaciju školskih objekata i vrtića i nabavku opreme u 20 gradova Srbije. Od 2012. Fondacija je uložila tri miliona evra za projekte kojim je obuhvaćeno 6.500 dece i uređeno 14 škola u Srbiji.

Tekst je napisan u sklopu realizacije Projekta „Ravnomerni razvoj: da selo bude kao grad“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: