POLICIJA ILUSTRACIJA

Uhapšeno 13 osumnjičenih za krijumčarenje ljudi

Nakon višemesečnog operativnog rada, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i kolegama iz Republike Hrvatske, uhapsili su 13 članova organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za krijumčarenje ljudi.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutašnjih poslova Srbije, sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa omogućila nedozvoljen prelaz državne granice i tranzit na teritoriji Srbije i Hrvatske za ukupno 82  ilegalna  migranata iz Avganistana, Irana i Iraka, od kojih su uzeli po 1.500 evra.

U sinhronizovanoj akciji na području Beograda, Subotice, Kule, Bača i Šida,  uhapšeno je 12 državljana Republike Srbije, G. D. (42) za koga se sumnja da je organizator ove kriminalne grupe, zatim M. J. (34), M. B. (32), M. Đ. (49), M. V. (23), M. Đ. (57), V. P. (53), Z. Đ. (52), S. G. (60), B. M. (46), D. T. (44) i G. M. (40), kao i državljanin Avganistana A. H. (32).

- Krivičnom prijavom za krijumčarenje ljudi, koja je protiv njih podneta, obuhvaćena je još jedna osoba koja se već nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog dela, navodi se u saopštenju MUP-a I dodaje da je u akciji hrvatske policije, na području te države jutros uhapšeno još četvoro osumnjičenih članova ove organizovane kriminalne grupe.

Svi uhapšeni na teritoriji Srbije, uz krivičnu prijavu za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, biće privedeni na saslušanje Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Kategorije Crna hronika