• sreda, 24. april 2024.
Novogodišnji pokloni za „Zmajevce” u Jarku
Projekti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Novogodišnji pokloni za „Zmajevce” u Jarku

24. decembar 2017. godine

Učenici dobili učionicu opremljenu računarima, a nastavnici stručno usavršavanje za korišćenje naprednih tehnologija

učionica sa interaktivnom tablomU saradnji Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice i Majkrosofta (engl. Microsoft) američke međunarodne korporacije koja se bavi računarskim tehnologijama opremljena je jedna učionica Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u područnom odeljenju u Jarku savremenim računarskom opremom. Naime poklon učenicima iz Jarka je sledeći : 23 tablet računara NTB 10.1 Asus TR.T100TA-DK002H, po jedan projektor i interaktivna tabla. Poklon za nastavnike je stručno usavršavanje za sve radnike škole za korišćenje naprednih tehnologija u organizaciji  Majkrosofta od 25. – 29. decembra 2017. godine.

zoran djurić direktorOd direktora škole Zorana Đurića saznali smo da je ova donacija ostvarena uspešnim učešćem na konkursu i da su je ostvarile samo dve osnovne škole u Vojvodini.

Ciljevi donacije su mnogobrojni, a to su pre svega unapređenje nastave u ruralnoj sredini;osavremenjavanje nastave,za učenike lakše praćenje nastave putem tableta kao i onlajn nastava. S obzirom da je opremljen ceo jedan razred i nastavnici koji u njemu predaju biće moguće slati učenicima “na daljinu” nastavne jedinice, domaće zadatke, raditi zajedničke projekte.

Ciljevi ostvarene donacije su još: širenje mreže podrške u obe škole odnosno što veći broj dece volontera, smanjenje socijalne distance među učenicima, aktivno uključivanje učenika sa potrebom dodatne podrške u socijalnu interakciju sa ostalim učenicima, učenici iz različitih škola mogu da komuniciraju putem etwinning live konferencija, mudla, unapređenje komunikacionih veština i vežbanje veština konstruktivnog rešavanja sukoba, promovisanje  ravnopravnosti i ljudskih prav, povećanje IKT kompentencija učenika,upoznavanje sa twining platformom i twinspace-om; Razvijanje timskog rada;uvodjenje projektne nastave; pravljenje interaktivnih plakata putem mudla; medjupredmetna nastava, objašnjavaju iz ove škole.

nakon obnoveTreba podsetiti da je početkom godine ovo područno odeljenje  u Jarku dobilo  je novi – lepši izgled. Školski objekat  koji je star više decenija imao dotrajao krov pod kojim znanje stiče 140 učenika Jarka, a nakon obezbedjenja novca od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje dočekana je izmena krovne konstrukcije. Kompletno prepokrivanje krova škole finansirao je ovaj pokrajinski sekretarijat  iz budžetskih sredstava. U toku marta  ove godine, radovi su pre roka uspešno realizovani, a školski objekat je postao  kvalitetno i dugoročno rešenje.Tako su se stvorili uslovi da  učenici u Jarku imaju odlične uslove za rad i učenje.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „Kakve su nam škole, takva su nam sela” koji se finansira iz budžeta Grada Sremska Mitrovica.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: