Zgrada Policijske uprave Sremska Mitrovica

Da praznični dani proteknu bezbedno

Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici je apelovala na građane da ne remete javni red i ne ugrožavaju svoju i bezbednost drugih građana izazivanjem i učestvovanjem u tuči, paljenjem pirotehničkih sredstava i naročito, pucanjem iz vatrenog oružja.

– Pripadnici policije će obavljati pojačane patrolne i pozorničke aktivnosti na gradskim trgovima i u blizini većine ugostiteljskih objekata gde će biti organizovana novogodišnja slavlja. Saobraćajni policijski službenici preduzimaće pojačane aktivnosti prilikom kontrole učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

Policija apeluje na vozače da poštuju sve saobraćajne propise, naročito zabranu vožnje pod uticajem alkohola i zabranu vožnje neprilagođenom brzinom uslovima saobraćaja i stanju puta.

– Podsećamo građane da je zakonom izričito zabranjena upotreba pirotehničkih sredstava (petardi, vatrometa, itd) u  zatvorenom prostoru, na javnim mestima gde se okuplja veći broj lica, u prevoznim sredstvima, u blizini zapaljivih materija.

Takođe, podsećamo građane da je zabranjena prodaja pirotehničkih sredstava deci i maloletnim osobama.

Apelujemo na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih lica kao što su ulični preprodavci na pijacama i uličnim tezgama. Fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehniku biće sankcionisana u skladu sa zakonom, a nelegalna pirotehnička sredstva  biće im oduzeta, navodi se u saopštenju policije i podseća da će za vreme praznika, građani će moći u hitnim slučajevima da predaju zahtev ili podignu lična i putna dokumenta, saobraćajnu i vozačku dozvolu.

Kategorije Društvo