BUDUCI IZGLED POPOVICEVE SKOLE

Kako će izgledati novi vrtić u Laćarku i nova zgrada „Popovićeve“ škole

U današnjem dodatku „Sremskih novina“ za čitaoce na gradskom području Sremske Mitrovice donosimo i detaljan pregled budućih investicija u jedinom sremskom gradu.

Pored velikih investicija koje su bile aktuelne poslednjih godina u Sremskoj Mitrovici – ove godine su završeni podvožnjak i zatvoreni bazen –   naredne godine nastavljaju se značajni infrastrukturni projekti.

222 BUDUCI IZGLED POPOVICEVE SKOLENova zgrada „Popovićeve“ škole

Jedan od najvećih projekata biće izgradnja nove zgrade  OŠ “Jovan Popović“, jedine škole u kojoj se prethodnih nekoliko godina povećava broj učenika. Stari objekat je dotrajao tako da je došlo vreme za novu školu. Ovaj projekat će predstavljati jednu od najmodernijih škola u Srbiji i šire.

novi vrtic u lacarkuVrtić u Laćarku

Samo pomisao da Laćarak, kao najveće naselje, nema dovoljno kapaciteta za naše najmlađe sugrađane pokazuje potrebu da se reši pitanje vrtića. I pored toga što je u prethodnom periodu rađena adaptacija starih prostorija, odlučeno je da se gradi novi objekat Predškolske ustanove. Novi vrtić će, ne samo  imati dovoljno kapaciteta, nego će i uslovi za boravak mališana u njemu biti odlični.

nova kruzna raasrksnica..

 

Kružna raskrsnica kraj auto-puta

Na raskrsnici na izlazu iz grada ka naplatnoj rampi i Velikim Radincima gradiće se novi kružni tok, koji će rešiti pitanje bezbednosti učesnika u saobraćaju ali i vizuelno popravio ulaz u naš grad.

Rekonstrukcija zgrade pozorišta

 

PozoristeZgrada Pozorišta “Dobrica Milutinović“ je poslednji put adaptirano početkom 80-ih godina prošlog veka. Prošlo je mnogo godina, mnogo predstava je odigrano ali ostali su stara scena, tehnika i enterijer. Plan je da se uradi kompletna rekonstrukcija krova Pozorišta, ugradi nova oprema i izgradi potpuno nova scena, a ideja je da se ona nazove po velikom glumcu Petru Kralju.

Kategorije Društvo Sremska Mitrovica