Bescanska pijaca u dobrom stanju

Da seoska pijaca bude kao gradska

U toku je izrada velikog projekta za povezivanje pijaca u Inđiji i Beški, a prema planu otvoriće se stočna pijaca u Beški i pijačnim prodavcima omogućiti još bolji uslovi za rad

Piše: M. Balabanović

Dusan Lemaic, direktor KomunalcaPre par godina Javno komunalno preduzeće “Komunalac” iz Inđije preuzelo je u rukovođenje nad mesnom pijacom u Beški. Za to vreme, usledilo je kompletno uređenje tog prostora, kako bi se nesmetano odvijala prodaja. Tezge su ofarbane, zaštićene od korozije i numerisane. Da u ovom inđijskom selu postoji veliko interesovanje za zakup tezgi  potvrđuje aktuelni direktor „Komunalca” Dušan Lemaić, koji navodi da postoje planovi za proširenje pijace, odnosno uređenje stočne pijace koja je neophodna ovom selu.

– U toku je izrada velikog projekta za povezivanje pijaca u Inđiji i Beški, a prema planu želimo da otvorimo stočnu pijacu u Beški i omogućimo pijačnim prodavcima još bolje uslove za rad. Inače, zakupljeno je preko 30 tezgi na zelenoj pijaci, što jasno govori kolika je zainteresovanost zakupaca. Ono što predstoji u narednom periodu je reševanje problema sa vlasnicima kamionima koji vrše prodaju u predpijačnom prostoru, kao i na parkingu u neposrednoj blizini mesne pijace u Beški, gde nije dozvoljena prodaja. I za njih je predviđen prostor za prodaju u okviru mesne pijace, koji će moći da koriste samo u određeno vreme odnosno pijačnim danom – navodi Lemaić i kaže:

– Kako smo u razgovoru sa pijačnim prodavcima dobili informacije, uslovi su i sada dobri, a pijaca je bolje organizovana nego u Inđiji. Iz tog razloga ćemo se potruditi da im stvorimo još bolje uslove za rad.

Iduce godine i stocna pijacaPodsećamo, u martu mesecu su završeni radovi na postavljanju rasvete na ovoj pijaci, dok su na inđijskoj pijaci ovih dana počeli radovi. Inače, kako navodi direktor, na inđijskoj pijaci se nalazi nešto više od 320 tezgi dok bečanska ima oko 60.

Kako je nedavno istakao prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak, nakon 16 godina čekanja naseljeno mesto Beška je dobilo novi plan detaljne regulacije, što znači da će ubuduće biti jasniji građevinski reoni i nove zone kako za stanovanje tako i za investitore. Novim planom detaljne regulacije određena je lokacija za novu sportsku halu u Beški, kao i proširenje postojećeg kompleksa pijace jer postojeća ne ispunjava uslove za manipulativne poslove i kvantašku pijacu.

Tekst je napisan u sklopu realizacije Projekta „Ravnomerni razvoj: da selo bude kao grad“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Kategorije Inđija Projekti