• petak, 19. april 2024.
„Smuđijada“ – bez smuđa
Sport | Sremska Mitrovica
0 Komentara

„Smuđijada“ – bez smuđa

23. oktobar 2017. godine

Sremska Mitrovica – Mitrovačko Udruženje sportskih ribolovaca bilo je u subotu, 21 septembra na Savi kod Gradske pijace domaćin 17. po redu „Smuđijade“ koja je pobudila veleko interesovanje. Nastupilo je čak 86 ribolovaca iz Srbije i okolnih zemalja. Pored Beograđana, Novosađana, Šapčana i drugih mesta naše zemlje, učešće su uzeli i ribolovci iz Rumunije, Hrvatske, BiH i Slovenije.

Prvi put takmičenje je organizovano po novim pravilima. Jer, sada je trajalo, za razliku od ranijih godina, jedan dan. Tačnije, od 15 do 21 časa.
No, mada se ovde radilo uglavnom o pravim znalcima ribolovačkog sporta, nije ulovljen nijedan smuđ. To se dogodilo još samo jednom i to 2007 godine.

Shodno pravilima, bodovao se ulov druge ribe. Uhvaćeno je ukupno 22 ribe, a najviše štuke.

Svečano proglašenje pobednika i dodela nagrada i priznanja obavljeno je u Domu penzionera. Izveštaj o održanom takmičenju podneo je potpredsednik „Zlatne ribice“ Darko Kulić i ujedno uručio nagrade i priznanja. Nagrada su se sastaojale od pehara i ribolovačkog pribora i opreme.

Pobednik ovogodišnje „Smuđijade“ je Igor Bekerević iz Kladova, sa 4325 poena. Iza njega su se plasirali, Novosađanin, Darko Krstić i ribolovac iz Šapca, Miloš Tomić.

Uručena su priznanja i najmlađem i najstarijem učesniku takmičenja. Specijalno priznanje dobio je član „Zlatne ribice“ Dario Španović, za izuzetan doprinos organizaciji ove i prethodnih smuđijada.
Osim takmičarskog karaktera „Smuđijada“, čije održavanje je pomogao veći broj sponzora, imala je za cilj i promovisanje varaličkog ribolova i pokreta “Uhvati i pusti“.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: