21617467_1432925453470206_3335521135537529737_n

Budi jak – pomozi!

Са конференцијеSremska Mitrovica - Teretana “Matriks” u Sremskoj Mitrovici biće narednog vikenda domaćin humanitarnog tamičenja u dizanju tegova. Novac koji se ovom prilikom sakupi biće namenjen porodici Tarbuk iz Zasavice, tačnije Bojani Tarbuk (15) koja boluje od leukemije. Organizatori takmičenja koje počinje iduće nedelje u 18 časova u teretani koja se nalazi u Bulevaru Konstantina Velikog, na kružnom toku u naselju “29. Novembar” su, uz domaćine, Kancelarija za mlade Sremska Mitrovica i Sportski savez Grada koji je za ovu priliku spremio i prigodne medalje i pehare. Kotizacija je minimalno 200 dinara, a dobrodošli su i oni koji ne žele da se takmiče.

Priliku da u humanitarnu kutiju priloži pomoć dobiće svako.

Takmičenje se održava u tri kategorije, dve muške i jednoj ženskoj, a kako je istakao Zoran Lončarević, jedan od trenera u “Matriksu” cilj nije pobeda, već humanost. Otuda su, naglasio je on, svi dobrodošli.

– Rešili smo da podelimo takmičenje u dve, odnosno tri kategorije. Imamo mušku i žensku i u okviru muške “tešku” i “laku”. Momci će se takmičiti u benč presu, propadanjima i zgibovima i to oni u “lakšoj” kategoriji do 90 kilograma, a oni u “težoj” preko 90 kilograma. Prostim zbrajanjem broja izbačaja dobićemo pobednike. Što se tiče devojaka, one će se takmičiti u čučnjevima, izdržaju u zgibu i izdržaju u trbušnjaku. Međutim, zaista nije važno ko će na sportskom planu biti prvi, važnije je da nas bude, da pomognemo Bojani i tako pokažemo da smo zaista sportisti, poznati po tome da imamo veliko srce, rekao je Lončarević.

Kategorije Društvo Sport Sremska Mitrovica Vesti