• subota, 20. april 2024.
Tri hiljade kompanija podržava dualno obrazovanje
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Tri hiljade kompanija podržava dualno obrazovanje

23. jul 2017. godine

Sremska Mitrovica – Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je u Sremskoj Mitrovici na karavanu “Duh mladosti” da ovaj karavan nosi jasnu poruku da naši studenti i deca imaju bolju priliku u životu, da se školuju za ono šta će raditi, a ne za tržište rada.

– Zato smo osmislili mnogo zanimljivih agendi medju kojima je dualno obrazovanje. U okviru osnovnog obrazovanja od jeseni kreće u petom razredu preduzetništvo, učenici će imati više sporta i učiće informatiku sa programiranjem. Trogodišnje i četvorogodišnje srednje obrazovanje dimenzioniše se prema potrebama privrede. Sa preko 3.000 kompanija smo napravili dogovore a ovih dana smo pripremili  Zakon o dualnom obrazovanju, koje sada obuhvata preko 130 škola  sa preko 1.500 djaka, a preko 3.000 njih ima neke promene u obrazovanju u tom smislu – rekao je uz ostalo ministar Mladen Šarčević.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: