Марија Божићaaaa

Mitrovčanke među najboljim mladim muzičarima

Marija Božić

Marija Božić

Beograd  – Da se mitrovačka Muzička škola “Petar Krančević” može pohvaliti izuzetnim mladim talentima potvrdile su Marija Božić i Nađa Komlenić, koje su na nedavno održanom međunarodnom muzičkom takmičenju “Petar Konjović” u Beogradu osvojile prvu, odnosno treću nagradu

Prvoplasirana Marija je učenica petog razreda viole u klasi profesora Aleksandra Stepanovića. Do sada je osvajala dve druge nagrade na međunarodnom takmičenju u Sremskoj Mitrovici i na republičkom takmičenju gudača u Šapcu. Takođe noisilac je i druge nagrade na međunarodnom takmičenju gudača u Nišu.

Prošle godine osvojila je prvu nagradu na takmicenju muzičkih škola u Srbiji (gudači) i stekla uslov da u septembru upiše školu muzičkih talenata u Ćupriji.

Trećeplasirana Nađa Komlenić, učenica je četvrtog razreda violine u klasi profesorice Olivere Milić-Hiršer i do odličnog plasmana došla je uz klavirsku pratnju Nine Botić. Svira od šeste godine i do sada je osvajala prvu i drugu  nagradu  na Republičkom takmičenju, ranije na takmičenju „Konjović“ drugu nagradu, na takmičenju Mladi Virtuoz dve prve nagrade, na Memorijalu „Dušan Protić“ takođe dve prve nagrade i na Stringfestu prvu nagradu i druge.

Kategorije Društvo Sremska Mitrovica Vesti