• petak, 19. april 2024.
Ekološki projekat u kuzminskoj OŠ „Branko Radičević“
Projekti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Ekološki projekat u kuzminskoj OŠ „Branko Radičević“

19. maj 2017. godine

U okviru tog projekta kuzminski đaci i njihovi nastavnici, zajedno sa područnim odeljenjima u Bosutu i Sremskoj Rači, organizovali su niz edukativnih aktivnosti i kreativnih radionica

Piše: S. Mihajlović

Постављање плаката у селуOsnovna škola „Branko Radičević“ iz Kuzmina jedna je od četiri škole sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, koje su se ove godine uključile u pokrajinski projekat „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“.

U okviru tog projekta kuzminski đaci i njihovi nastavnici, zajedno sa područnim odeljenjima u Bosutu i Sremskoj Rači, organizovali su niz edukativnih aktivnosti i kreativnih radionica.

Kako kaže Kristina Drljača, pedagog škole u Kuzminu,  učenici su učestovali u akciji „Sat za našu planetu“. Oni  su izrađivali plakate, a zatim  ih okačili na nekoliko mesta u selu, na zgradu Mesne zajednice, apoteku, ambulantu, Dom kulture, te tako animirali i meštane da se i oni uključe u tu akciju, odnosno da isključe svetla na sat vremena, na šta su oni pozitivno reagovali.

– U okviru projekta „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“  učiteljica Jelena Veselinović sa učenicima je izradila ekološki kalendar, koji je izložen u holu škole. Održali smo edukativnu radionicu pod nazivom „Glas budućih generacija“, u okviru koje smo, pored edukacije dece, pisali poruke koje smo organizatorima slali poštom direktno na adresu, a od tih istih poruka smo kasnije napravili i izložbu – kaže pedagog Osnovne škole „Branko Radičević“ Kuzmin Kristina Drljača.

Учесници акције Сат за нашу планетуU područnom odeljenju u Bosutu učenici su zajedno sa nastavnicom matematike Milankom Marić održali radionicu povodom Svetskog dana vode, a tema je bila „Matematika u kapi vode“.

-Oni su matematiku povezali sa tom temom i izradili su plakat o značaju vode, što je bilo veoma zanimljivo i poučno. Ono što nam sad predstoji jeste sađenje cveća i novih sadnica u školskom dvorištu, u saradnji sa stručnjakom za holtikulturu, kao i mnoge druge aktivnosti koje će se odvijati kontinuirarno do kraja školske godine – objašnjava Nikolina Ljubotina pedagog škole i dodaje da je koordinator ovog projekta nastavnica biologije.

 

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta “Kakve su nam škole, takva su nam sela” koji je se finansira iz budžeta Grada Sremska Mitrovica

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: