Окретање

„Daun“ proslavio Markovdan

Игра и песмаSremska Mitrovica - U društvu prijatelja i porodica, svoju krsnu slavu Svetog Marka, proslavilo je mitrovačko Udruženje osoba sa Daun-sindromom “Daun”. Ove godine, kum slave bio je Nebojša Krčelić, vlasnik “Kija inoksa”, a slavski kolač presekao je jerej Ljubomir Volarević. Svečanosti su prisustvovali i načelnik uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić, kao i novi direktor Centra za socijalni rad “Sava” Vladimir Vukmir, koji su poručuli da će ovo udruženje koje trenutno ima više od 25 članova i dalje moći u potpunosti da se osloni na pomoć lokalne samouprave u svom radu.

Svetog Marka, Udruženje “Daun” slavi u spomen na dvojicu svojih članova istog imena. Prvi od njih je preminuo, a drugi trenutno živi sam u Sremskoj Rači i u potpunosti zavisi od pomoći udruženja, prijatelja i rođaka koji iz Šida dolaze kako bi ga obišli.

Kao i obično, i ove godine, prijatelji udruženja darivali su njegove članove. Kako običaji i nalažu, najveću radost doneo je kum Nebojša, koji je u ime svoje firme svakom članu udruženja darivao nemali paket. Inače, kako je rečeno, “Kija inoks” već duže vreme pomaže rad “Dauna” i jedan je od najvećih prijatelja udruženja, a poklon u vidu račuanara uručili su i članovi naše i redakcije „Radija Srem“.

Kategorije Društvo Sremska Mitrovica Vesti