• petak, 29. mart 2024.
OŠ “BRANKO RADIČEVIĆ” SREMSKA RAČA
Projekti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

OŠ “BRANKO RADIČEVIĆ” SREMSKA RAČA

26. april 2017. godine

Škola sa 13 đaka

Učenici ove škole tri puta godišnje prave priredbe, povodom proslave svetog Save, za Dan škole i za 10. mart, kada se obeležava godišnjica stradanja meštana u Drugom svetskom ratu

Iako je Sremska Rača malo selo, učenici i učiteljice tamošnje Osnovne škole koja je područno odeljenje OŠ “Branko Radičević” Kuzmin, imaju sve uslove za rad, kao i oni u matičnoj školi u Kuzminu. Opremljeni su i kompjuterom, štampačem, internetom… Jedino nemaju salu za fizičko, ali to je nešto što nedostaje i većim školama nego što je ova u Rači. U sva četiri odeljenja ima ukupno 13 đaka sa kojima rade dve učiteljice: Dušica Erdeljan i Svetlana Cagarić.

Učiteljica Dušica ove školske godine vodi kombinaciju dva odeljenja-drugog i četvrtog, a Svetlana uči prvi i treći razred.

-Imam sedam učenika, a takvo brojno stanje u školi je bilo i prošle godine. Kada sam tek počela da radim bilo je znatno više đaka, a radile su tri učiteljice, međutim, sada je dece sve manje tako da u prvom razredu ove godine imamo upisano samo jednog učenika. Međutim, dobra vest je da u selu ima priličan broj novorođene dece, tako da u narednom periodu nema bojazni da će škola biti zatvorena usled nedovoljnog broja učenika. Dobru saradnju imamo i sa đačkim roditeljima, tako da mislim da je deci baš lepo u školi, jer dolaze na nastavu srećni i sa osmehom na licu – kaže učiteljica u školi u Sremskoj Rači Dušica Erdeljan.

Reči učiteljice Dušice potvrđuje i njena koleginica Svetlana, koja dodaje još i da tri puta godišnje prave priredbe, povodom proslave svetog Save, za Dan škole i za 10. mart, kada se obeležava godišnjica stradanja meštana u Drugom svetskom ratu.

Ove godine škola u Sremskoj Rači ima samo jednog đaka prvaka, to je sedmogodišnja Ana Jović. Ona sa ponosom kaže da je pre polaska u školu već savladala sva slova, a najviše u tome joj je pomogla njena starija sestra od tetke Marina.

-Išla sam dve godine u vrtić, ali mi je ipak lepše u školi, jer ovde deca ne galame kao tamo. Učiteljica mi je dobra i to mi se jako sviđa, jedino što mi fali jeste još neko ko bi išao sa mnom u odeljenje, pošto ne volim to što sam jedini prvak. Najviše od svih predmeta volim engleski jezik, a kad porastem volela bih da budem učiteljica, jer volim da naređujem deci – kaže mala Ana i dodaje da nema mnogo domaćih zadataka, tako da kad dođe kući ima dovoljno vremena za igru.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta “Kakve su nam škole, takva su nam sela” koji je pomognut od strane Grada Sremska Mitrovica

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: