zaplenjeni falsifikovati na batrovcima

Krijumčare robu u kamionskim kabinama

falsifikovane majice 12 04Carinski službenici su tokom večeri 11. aprila 2017. godine, u više navrata sprečili pokušaje  krimčarenja garderobe, obuće i ženskih tašni falsifikovanih robnih marki.

Na graničnim prelazima se sve češće dešava da u kamionskim kabinama bude otkrivena krijumčarena roba. Upravo to se dogodilo na graničnom prelazu Batrovci kada su prilikom izlazne kontrole detaljno pregledane kabine dva kamiona domaćih registarskih oznaka, u kojima je pronađena razna garderoba i obuća za koju se sumnja da se radi o kopijama poznatih robnih marki.

Kako je saopštila Uprava carina, za detaljnu kontrolu je oko 20 časova najpre izdvojen kamion novopazarskih registarskih oznaka natovaren fug i glet masom. Prethodno je 29-godišnji vozač carinicima rekao da sem robe koju vozi nema ništa da prijavi za kontrolu. Međutim, ispod dušeka na krevetu u kabini vozača pronađeno je 16 pari patika „Paciotti“, „Adidas“ i „Dsquared2“, 10 kompleta trenerki „Adidas“ i „Nike“ i oko 20 majica „Philip Plein“.

Samo pola sata kasnije, na istom graničnom prelazu gotovo identična situacija. U kabini kamiona novopazarskih registarskih oznaka, natovarenog konditorskim proizvodima, čiji je 30-godišnji vozač takođe rakao da nema ništa da prijavi, pronađeno je 50 kompleta trenerki „Adidas“, „Nike“ i „Philip Plein“, 10 pari patika „Adidas“ i manja količina majica i donjih delova trenerki „Dsquared2“. Neprijavljena roba se takođe nalazila ispod dušeka na krevetu u kabini.

Kategorije Crna hronika