• četvrtak, 25. april 2024.
Redovna odbrana od poplava kod Klenka, Hrtkovaca i Stojšića bogaza
Društvo | Vesti
0 Komentara

Redovna odbrana od poplava kod Klenka, Hrtkovaca i Stojšića bogaza

10. mart 2017. godine

Na Savi kod Šapca vodostaj je jutros dostigao 412, a kod Sremske Mitrovice 574 centimetra, pa je na šest kilometara te reke uvedena redovna odbrana od poplava. Mere redovne odbrane uvedene su na lokalitetu Stojšića bogaz, u zonama Klenka i Hrtkovaca, saopštila je Služba za odnose s javnošću i protokol Voda Vojvodine

– Kriterijum za proglašavanje redovne odbrane kod Šapca je  400, a kod Sremske Mitorvice 650 centimetara. RHMZ i u narednih nekoliko dana prognozira manji porast Save. Pri ovim vodostajima ne očekuju se problemi u branjenom području, ali su u skladu sa Opštim i Operativnim planom odbrane od poplava, uvedena dežurstva na deonicama na kojima je uvedena odbrana, navodi se u saopšenju.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: