• četvrtak, 18. april 2024.
Oštrija kontrola vozača motora, mopeda i bicikala
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Oštrija kontrola vozača motora, mopeda i bicikala

22. mart 2017. godine

Sremska Mitrovica – Tokom narednog perioda Saobraćajna policija Policijske uprave Sremska Mitrovica vršiće pojačanu kontrolu vozača motocikala, mopeda i bicikala. Tim povodom, načelnik Odeljenja Saobraćajne policije PU Sremska Mitrovica, Vladimir Roljić uputio je apel svim učesnicima u saobraćaju da vode računa o uslovima saobraćaja, propisima i da u potpunosti izbegavaju vožnju u alkoholisanom stanju, kao i vožnju bez zaštitnih kaciga i osveteljenja.

– Lepo vreme donelo je na naše puteve i vozače motocikala, mobeda i bicikala. Tokom marta imali smo dve nezgode u kojima je poginulo dva lica, a veći broj njih je povređen. Najčešći prekršaji ovih lica su vožnja u alkoholisanom stanju, nepoštovanje ograničenja brzine, preticanje preko pune linije, nedostatak zaštitne kacige i drugo. Vozače bicikala kontrolisaćemo stalno, najviše u večenjim satima, dok ćemo vozače motocikala i mopeda posebno kontrolisati vikendom kada ih i ima najviše, rekao je Roljić.

Što se tiče kazni, one se, u zavisnosti od prekršaja kreću u rasponu od pet do 100.000 dinara. Govoreći o zimskoj opremi, Roljić je istakao da je ona obavezna do kraja marta, ali pod uslovom da na putevima ima snega i leda i poledice. Ukoliko su putevi prohodni, ova oprema nije obavezna.a

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: