Za detoksikaciju
Ključ je u tome što se najveći broj otrova taloži u crevima, a zbog tih toksina se u telu i razvijaju maligne bolesti.
Sastojci:
– 500 g šargarepe
– 500 g cvekle
– šaka suvih kajsija
– šaka suvog grožđa
– kašika meda
Priprema:
Povrće sitno iseckajte i stavite u neoštećeni emajlirani lonac. Prelijte ključalom vodom tako da voda bude dva prsta iznad povrća. Dodajte po jednu šaku seckanih suvih kajsija i suvog grožđa. Stavite lonac na vatru da voda proključa. Čim provri, skinite lonac sa ringle.
Kad se malo ohladi, dodajte jednu kašiku meda i ostavite da odstoji poklopljeno 12 sati na hladnom i suvom mjestu. Nakon toga tečnost dobro procedite. Tečnost pijte, a ostatak možete da iskoriste u pripremi jela. Čuvajte u frižideru.
Primena:
Ova količina biće vam dovoljna za dva dana. Pijte po pola čaše (1-1,5 dl) tri puta dnevno pre obroka.
Čišćenje creva pomoću ovog recepta trebalo bi da traje mjesec dana. Nakon toga, creva su preporođena. Ova tečnost korisna je za lečenje raka, ali i za preventivu kancera.