cinije

Saveti iz kuhinje

Pogledajte 10 trikova koji će uštedeti vaše vreme i spasti obroke i namirnice:

-Kako bi produžili rok trajanja mleku u otvoreni tetrapak stavite malo soli.

-Vodom bogatom nutrijentima zalijte biljke. Naime, voda u kojoj ste kuvali krompire ili testeninu bogata je hranljivim materijama. Umesto da je bacite bolje sačekajte da se ohladi i potom zalijte biljke.

-Svežinu salate može spasiti papirni ubrus. Naime, salatu umotanu u papirni ubrus stavite u frižider i na taj način ćete duže sačuvati svežinu.

-Spas za presoljenu supu je u krompiru. Ukoliko ste slučajno presolili supu dodajte u nju kuvani krompir koji će pokupiti višak soli.

-I plastične posude mogu biti mirisne. Kako biste sačuvali sveži miris plastičnih posuda pre nego što ih odložite u frižider stavite malo soli.

- I za zagoreli pirinač postoji spas. Na vrh pirinča stavite komad belog hleba i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Hleb će pokupiti miris i ukus zagorele hrane.

-Kako bi sačuvali svežinu hleba, u kesu stavite komadić svežeg celera.

-Čista koža uz malo sirćeta i paradajza. Kožu upljanu voćem ili povrćem nabolje je očistiti s malo sirćeta ili oljuštenim paradajzom.

-Bananu nikada ne stavljajte pored ostalog voća u činiji. Naime, banana otpušta plinove koji uzrokuju brže sazrevanje ostalog voće.

- Kuvalo za vodu u kojem se nakupio kamenac očistiti belim sirćetom. U kuvalo ulijte pola sirćeta i pola vode i uključite da prokuva. Mešavina sirćeta i vode trebala bi razbiti kamenac.

 

Kategorije Sremicin kutak