Serpe

Saveti iz kuhinje

Kako bi produžili rok trajanja mleku u otvoreni tetrapak stavite malo soli.

Vodom bogatom nutrijentima zalijte biljke. Naime, voda u kojoj ste kuvali krompire ili testeninu bogata je hranljivim materijama. Umesto da je bacite bolje sačekajte da se ohladi i potom zalijte biljke.

I plastične posude mogu biti mirisne. Kako biste sačuvali sveži miris plastičnih posuda pre nego što I h odložite u frižider stavite malo soli.

I za zagoreli pirinač postoji spas. Na vrh pirinča stavite komad belog hleba i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Hleb će pokupiti miris i ukus zagorele hrane.

Kako bi sačuvali svežinu hleba, u kesu stavite komadić svežeg celera.

Bananu nikada ne stavljajte pored ostalog voća u činiji. Naime, banana otpušta plinove koji uzrokuju brže sazrevanje ostalog voće.

Kuvalo za vodu u kojem se nakupio kamenac očistiti belim sirćetom. U kuvalo ulijte pola sirćeta i pola vode i uključite da prokuva. Mešavina sirćeta i vode trebala bi razbiti kamenac.

Kategorije Sremicin kutak