Skriveni migranti FOTO Uprava carina

Na prelazima Šid i Batrovci otkriveno 19 ilegalnih migranata

Carinski i policijski službenici su 13. i 14. februara 2017. godine na graničnim prelazima ka Republici Hrvatskoj sprečili devetnaest migaranata u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice. Na graničnom prelazu Šid je u četiri kamiona otkriveno jedanaest, dok je na graničnom prelazu Batrovci u dva kamionska tovara pronađeno osam ilegalnih migranata, saopštila je Uprava carina.

OTKRIVENI MIGRANTI FOTO UPRAVA CARINA- Na graničnom prelazu Šid je rano jutros među jastucima koje je bugarski kamion prevozio iz Bugarske ka Italiji pronađeno pet mladića iz Avganistana.

Dan ranije su na ovom graničnom prelazu, u ranim jutarnjim satima detaljno kontrolisana dva kamiona bugarskih registarskih oznaka, od kojih je jedan prevozio metalne delove iz Bugarske u Hrvatsku, a drugi staklene čaše iz Bugarske u Italiju. U prvom kamionu je pronađen jedan, a u drugom trojica muškaraca iz Avganistana bez bilo kakvih dokumenta.

ilegalni migrant skriven u kamionu FOTO Uprava carinaNešto kasnije su u tovaru akumulatora iz Makedonije, namenjenih takođe italijanskom tržištu, pronađena još dvojica Avganistanaca.

Na graničnom prelazu Batrovci carinski i policijski službenici su tokom noći 13. februara 2017. godine u prikolicama dva bugarska kamiona otkrili osam ilegalnih migranata, od kojih su šest državljani Avganistana, a dvojica državljani Pakistana.

Detaljan pregled je najčešće iniciran vidljivim tragovima penjanja, isečenim ceradama na kamionskim prikolicama ili oštećenjima carinske plombe, mada ima i dosta slučajeva u kojima sami vozači prijavljuju sumnju da se u tovaru neko krije, kaže se u saopštenju Uprave carina.

 

Kategorije Crna hronika