• četvrtak, 25. april 2024.
Kako do konkurentnije poljoprivrede?
Ekonomija | Poljoprivreda | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Kako do konkurentnije poljoprivrede?

20. februar 2017. godine

Sremska Mitrovica – Ulazak Srbije u Evropsku Uniju doneće velike promene i u sektoru agrara, a mogućnost da se u novim okolnostima kada će domaći proizvođač biti direktno konkurentan proizvođačima iz razvijenih zapadnoevropskih država snađe, najbolje će iskoristiti oni poljoprivrednici koji na vreme shvate potrebu ujedinjavanja i zajedničkog nastupa na novom tržištu koje će karakterisati nedostatak granica, pa samim tim i carinskiih ograničenja na protok robe, rekla je na edukaciji o mogućnosti korišćenja IPARD programa održanoj u Sremskoj Mitrovici Ružica Gelo, pregovarač Republike Hrvatske sa Evropskom Unijom u oblasti poljoprivrede i bezbednosti hrane.

Predavanje u Gradskoj kući, kojem je prisustvovalo preko 30 poljoprivrednika je u saradnji sa Agencijom za ruralni razvoj organizovala Gradska uprava za poljoprivredu, Kako je istakao prvi čovek Agencije za ruralni razvoj Petar Samardžić mitrovački poljoprivrednici dobili su odgovore na sva pitanja iz domena predpristupne pomoći ruralnom razvoju, koju po svom programu sprovodi Evropska Unija do kraja 2020. godine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: