• petak, 19. april 2024.
Saveti iz kuhinje – podgrevanje hrane
Društvo | Sremicin kutak
0 Komentara

Saveti iz kuhinje – podgrevanje hrane

26. januar 2017. godine

Čaroliju koju ste u kuhinji stvorili možete da uništite u svega par sekundi pogrešnim načinom podgrevanja hrane. Neka jela se zagreju brzo i jednostavno, dok druga ni ne smete podgrejavati, jer time uništavate ukus prethodno odlično pripremljene hrane.

Parče mesa

Meso neće biti dobro pečeno i boljeg ukusa ukoliko “prespava” u frižideru preko noći. Ali sutradan može “da prođe” ako ga isečete na manje delove i zagrejete u rerni u plehu s manje masnoće.

Grilovano povrće

Jednog pravila uvek morate da se držite – ako je nešto pečeno u rerni, onda je to jelo najbolje i podgrejavati u rerni. A kad je reč o grilovanom povrću, zapamtite da ćete ga vratiti u život jedino ako ga zagrejete u rerni.

Testenina

Mikrotalasna nije nikako dobar izbor za podgrevanje testenine, jer će je isušiti. Ako ne želite da testeninu sa sosom jedete hladnu, najbolje je da je zagrejete u šerpi s malo masnoće.

Riba

Podgrevati ribu je jedan od najvećih grehova u kuhinji. Nemojte ni pomišljati na to! Ukoliko ne možete da je jedete hladnu, od ostataka napravite salatu. Iseckajte ribu na komadiće, pomešajte sa vašim omiljenim svežim povrćem i dodajte maslinovog ulja po želji ili blagi dresing od jogurta i začinskog bilja

Palačinke i pohovana piletina

Njih bez problema možete da zagrejete u toploj rerni ili u tosteru na preklapanje. Stavite ih u aluminijsku foliju da ne uprljate toster i preklopite, ali nemojte da pritiskate gornju polovinu tostera. Na ovaj način možete da zagrejete i pohovano belo pileće meso koje nikad, ali baš nikad nemojte da grejete u mikrotalasnoj jer će se isušiti i postati gumeno.

Supe

Supe nemojte da grejete u mikrotalasnoj, nego na šporetu, na srednje jakoj vatri. Ako se radi o gustoj supi ili čorbi, pre nego što počnete sa zagrevanjem dodajte u posudu malo vode da ne zagori i ne zaboravite da je promešate.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: