• petak, 19. april 2024.
Što pre otvoriti dopisništva RTS-a i RTV-a
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Što pre otvoriti dopisništva RTS-a i RTV-a

25. novembar 2016. godine

Sremska Mitrovica –  U realizaciji svog programa, javni servisi u Srbiji, u najvećoj meri vezani su za svoja sedišta. Tako se RTS sa punim pravom može smatrati beogradocentričnim, baš kao što  se RTV može smatrati novosadocentričnim. Takođe, domaći javni servisi u tesnoj vezi su i sa nosiocima izvršnih funkcija, pa tako strankama koje čine izvršnu vlast u svom praćenju političkih dešavanja poklanjaju najviše pažnje, rečeno je  na javnoj debati o javnim servisima u mitrovačkoj Gradskoj kući koji su organizovali Udruženje Edukacioni centar Leskovac i Novosadska novinska škola.

Kako su u zaključku izneli učesnici debate, jedini način da se dođe do najboljeg rešenja problema jeste što hitnije otvaranje dopisništva RTS-a, odnosno RTV-a u Sremskoj Mitrovici, za šta je potrebna podrška lokalne samouprave.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: