• subota, 20. april 2024.
Skener otkrio ilegalace na Batrovcima
Vesti | Crna hronika
0 Komentara

Skener otkrio ilegalace na Batrovcima

6. oktobar 2016. godine

Batrovci – Carinici su 5. oktobra 2016. godine na graničnom prelazu Batrovci zahvaljujući mobilnom skeneru sprečili pokušaj trojice ilegalnih migranata da sakriveni među robom u kamionima uđu na teritoriju EU.

Slika skenerom migranti.jpgKako je saopštila Uprava carina, najpre je oko 14 časova tokom detaljnog pregleda kamiona turskih registarskih oznaka pronađen muškarac, pošto je prilikom analize slike sa mobilnog skenera uočena ljudska silueta među robom.

Kamion je bio natovaren balama tekstila, na putu ka Nemačkoj. Ispostavilo se da je kamionska cerada sa gornje strane prosečena i da je državljanin Avganistana tako dospeo u tovarni deo kamiona, bez znanja vozača.

Još dvojica muškaraca iz Avganistana pronađeni su par sati kasnije u prikolici makedonskog kamiona, koji je bio natovaren oplemenjivačem rublja, na putu ka Hrvatskoj.

I u ovom slučaju je iniciran detaljan pregled, jer su carinici na skeneru uočili dve siluete među paletama robe. Kamionska cerada je i u ovom slučaju bila isečena sa gornje strane, što je moguće uočiti samo iz ptičje perspektive.

Prema iskustvu carinika, ovo je najčešći metod koji migranti primenjuju u nameri da ilegalno pređu granicu i tako stignu do EU.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: