Ministar Nedimovic urucuje priznanje Draganu Djordjevicu

Godišnja nagrada „Sremskim novinama“, Gulanu nagrada za životno delo

BOGATIĆ – Godišnja nagrada Međunarodnog festivala novinara koji prate selo i poljoprivredu „Selo pres“ dodeljena je „Sremskim novinama za pokretanje pet specijalnih dodataka – novina namenjenih isključivo stanovnicima seoskih sredina na području Sremske Mitrovice. U ime naše medijske kuće nagradu je primio direktor „Sremskih novina“ Dragan Đorđević. Na istom festivalu stalni saradnik našeg izdanja „Sremska poljoprivreda“ Branislav Gulan dobio je nagradu za životno delo.

Festival „Selo pres“, deseti po redu, održan je danas u Bogatiću, a nagrade nagrađenim novinarima i redakcijama uručio je ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović.

Godišnje nagrade dobili su, pored „Sremskih novina“,  Produkcija „Duga“ iz Trstenika za seriju poljoprivrednih emisija, snimatelj BN Televizije iz Brčkog Goran Opačić, novinar iz istočnog Sarajeva Milan Đurović, novinar iz Zrenjanina Miodrag Grubački i novinar RTS – Dopisništvo Šabac Nenad Tomašević.

Nagradu Zlatno zrno Srbije za višegodišnje analitičko i pravovremeno informisanje o selu i poljoprivredi dobili su: novinarka Politike iz Beograda Ivana Albunović, novinar Radio Beograda iz Novog Sada Petar Kočić i urednik u RTV Petar Nikolić.

Specijalnu nagradu za višegodišnje negovanje kulturne baštine sela dobila je novinarka „Politikinog magazina“ iz Beograda Dana Stanković.

Nagradu za životno delo dobio je Branislav Gualan, novinar u penziji iz Novog Sada za višedecenijsko analitičko i istraživačko novinarstvo. U svojoj bogatoj karijeri Gulan je bio novinar „Borbe“, „Večerjih novosti“, „Dnevnika“, a radio je i u Informativnoj službi Privredne komore Srbije. Branislav Gulan je sada stalni saradnik i kolumnista „Sremske poljoprivrede“ i član Odbora za selo u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

O dobitnicima ovogodišnjih nagrada odlučivao je žiri u čijem sastavu su bili osnivač i urednik lista „Gazdinstvo“ Čedomir Keco, urednik BN Televizije iz Bijeljine Tihomir Nestorović i Dragorad Dragičević, novinar „Politike“ u penziji.

Kategorije Vesti