• petak, 19. april 2024.
POSETA SREMACA KOSOVSKOM POMORAVLJU
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

POSETA SREMACA KOSOVSKOM POMORAVLJU

30. jun 2016. godine

Srbija je tamo gde se prepoznajemo

Ranilug, Kosovo i Metohija –  Voljom apsolutne većine odbornika Opštine Ranilug, ovaj centar Srpstva u Kosovskom Pomoravlju je na Vidovdan i zvanično utvrdio svoje prijateljstvo sa Sremskom Mitrovicom, odnosno sa Mesnom zejdnicom „Blok B“ čiji predstavnici su u ime Grada  boravili u ovoj Opštini. Saradnja Sremske Mitrovice sa Opštinom Ranilug traje znatno duže, a ogleda se kako u kulturnoj, tako i u saradnji na humanitarnom planu.

13567351_1033099553392871_148395173277637357_nOmladina Raniluga čest je gost Sremskoj Mitrovici i MZ „Blok B“ koja je, za sve što je učinila za Srbe Kosovskog Pomoravlja na svečanoj sednici upriličenoj povodom Vidovdana dobila i svečanu plaketu-zahvalnicu. U ime Raniluga, zahvalnicu je uručio njen prvi čovek Gradimir Mikić, a primio ju je član Saveza MZ „Blok B“ Dragan Božić koji je ujedno i jedan od glavnih utemeljivača prijateljskih veza za koje je rečeno da će trajati dokle god bude bilo Srba u Kosovskom pomoravlju – večno.

Zahvalivši se na primljenoj plaketi, Dragan Božić je u ime Sremske Mitrovice i načelnika za sport kulturu i omladinu Ilije Nedića poručio da će se već pokazano i dokazano prijateljstvo u vremenu koje dolazi dodatno razvijati i utvrđivati na zadovoljstvo ne samo Raniluga i Sremske Mitrovice, nego i svih srpskih krajeva.

Inače, pored predstavnika Mesne zajednice „Blok B“ koje je predvodio njen prvi čovek Miroslav Smrzlić, Kosovo i Metohiju su za Vidovdan pohodili i predstavnici Zavičajnog društva „Manjača“ sa predsednikom Dragom Maričićem, ali i predstavnici Udruženja Kraljevina Srbija na čelu sa Inđijcem Predragom Medenicom .

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: