Nedimovic i Udovicic na gradilistu bazena5

Udovičić i Nedimović obišli radove na izgradnji bazena

Sremska Mitrovica – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović obišli su danas gradilište novog zatvorenog gradskog bazena.

– Ova investicija ima poseban značaj i u tome što je u izgradnji bazena korišćena nauka pa su troškovi minimalizovani korišćenjem geotermalnih voda – naglaiso je gradonačelnik Nedimović.- Ovo je pilot projekat koji ćemo koristiti na drugim lokacijama za smanjenje troškova grejanja objekata.

Ministar Vanja Udovičić je istakao značaj ulaganja u sport zbog zdravlja nacije, a Medjunarodni dan zdravlja je odličan dan za obilazak radova na izgradnji bazena.

– Uvek treba isticati koliko je bitno batiti se rekracijom i sportom zarad zdravlja nacije. Dinar uložen u sport znači tri dinara  manje ulaganja u zdravstvo u narednom periodu. Zato smatramo da ovih 90 miliona dinara, koliko iznosi vrednost prve faze radova na izgradnji bazena u Sremskoj Mitrovici,  odnosno sveukupno 200 miliona dinara, je mnogo više nego što ljudi shvataju, pogotovo kada lokalna samouprava u potpunosti obezbedi sredstva. Zato se iskreno zahvaljujem gradonačelniku Nedimoviću na istrajnosti ideje da Mitrovica dobije zatvoreni bazen, da ovdašnji plivački klubovi ne moraju da putuju u druga mesta na treninge. Sada će u svom gradu moći da nastave da okupljaju još više mališana i da se bave širenjem baze sporta – rekao je ministar Udovičić.

Kategorije Društvo