• subota, 20. april 2024.
Žandarmerija pokazala obučenost i deo tehnike
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Žandarmerija pokazala obučenost i deo tehnike

8. novembar 2015. godine

Veliko interesovanje3Sremska Mitrovica – Povodom Dana grada i gradske slave, na Trgu Ćire Milekića i u gradskom parku, danas je održana pokazna vežba žandarmerije, odreda iz Novog Sada. Organizator ove jedinstvene i zanimljive manifestacije bio je Grad Sremska Mitrovica.

Izvođenjem pokaznih vežbi, pripadnici novosadskog odreda predstavili su svoju profesiju ne samo nošenjem specifičnih uniformi, nego i svojim sposobnostima. Pored toga, demonstrirana je i oprema koja se koristi, naoružanje, neka od vozila i deo rada specijalnih jedinica.

Građani su imali priliku da neposredno vide kako izgledaju brojne vežbe i treninzi, neophodni za stalno održavanje kondicije, izdržljivost, snalažljivost, spremnost i rad pripadnika žandarmerije.Pokazne vezbe1

U skladu sa uzrastom i uz nadzor odraslih, mališani su mogli da se oprobaju u nekoj od vežbi, vožnji ili drugoj demonstriranoj aktivnosti kao što su spuštanje niz sajlu, oblačenje uniforme, korišćenje opreme, boravak u vozilu i maskiranje.

Veliko interesovanje2Javna prezentacija pokaznih vežbi, opreme, vozila i ljudstva, u kojoj učestvuje odred iz Novog Sada, usmerena je na upoznavanje osnovnih principa delovanja i nadležnosti žandarmerije Srbije.

Veliko interesovanjeCilj ove pokazne vežbe bio je da se građani i šira javnost, a posebno deca i omladina, od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, bliže upoznaju sa radom žandarmerije – prirodom posla, svrhom postojanja i njenim značajem za sve njene državljane. Uz to se, na primeren i očigledan način, doprinosi smanjenju straha od uniformi i uniformisanih lica, koji je čest kod najmlađih, i izgrađivanju i podizanju svesti o tome u kojim hitnim slučajevima, kada i kako, svi mogu da se obrate za pomoć pripadnicima žandarmerije.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: