• utorak, 23. april 2024.
Evropski dan osoba sa autizmom
Društvo | Vesti
0 Komentara

Evropski dan osoba sa autizmom

3. oktobar 2015. godine

Sremska Mitrovica –  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, otvorio je u Sremskoj Mitrovici  manifestaciju posvećenu obeležavanju Evropskog dana osoba sa autizmom.

Na prigodnoj priredbi u sremskomitrovačkoj  Biblioteci „Gligorije Vozarović“ ministar Aleksandar Vulin je podsetio da u Srbiji ima između 2.500 i 3.000 dece sa autizmom i da ta deca moraju dobiti svoju šansu.

– Deca sa autizmom ne smeju da budu nevidljiva, ne smeju da žive kraj nas. Ona moraju biti deo našeg sveta kao što udruženja ua pomoć osobama sa autizmom omogućavaju da i mi budemo deo sveta dece sa autizmom i da vidimo kako možemo pomoći njihovim roditeljima, kako možemo pružiti ruku decu i roditeljima i kako da im učinimo život bar malo lakši kada već život nije bio pravedan prema njijma – rekao je Vulin i naglasio da se jedno društvo meri po tome kako se odnosi prema najslabijima, a ne prema onima koji su najjači.

Predsednica Saveza udruženja Srbije za pomoć osoba sa autizmom Vesna Petrović je istakla da je zadatak ovog saveza da  senzibiliše društvo u Srbiji saznajem da osobe sa autizmom postoje i da imaju kvalitete i potencijale, dok je gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović naglasio da će lokalna samouprava aktivnim merama nastaviti da pomaže rad ovdašnjeg udruženja za pomoć osobama sa autizmom.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: