Ministar Vulin u SM

Evropski dan osoba sa autizmom

Sremska Mitrovica –  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, otvorio je u Sremskoj Mitrovici  manifestaciju posvećenu obeležavanju Evropskog dana osoba sa autizmom.

Na prigodnoj priredbi u sremskomitrovačkoj  Biblioteci „Gligorije Vozarović“ ministar Aleksandar Vulin je podsetio da u Srbiji ima između 2.500 i 3.000 dece sa autizmom i da ta deca moraju dobiti svoju šansu.

– Deca sa autizmom ne smeju da budu nevidljiva, ne smeju da žive kraj nas. Ona moraju biti deo našeg sveta kao što udruženja ua pomoć osobama sa autizmom omogućavaju da i mi budemo deo sveta dece sa autizmom i da vidimo kako možemo pomoći njihovim roditeljima, kako možemo pružiti ruku decu i roditeljima i kako da im učinimo život bar malo lakši kada već život nije bio pravedan prema njijma – rekao je Vulin i naglasio da se jedno društvo meri po tome kako se odnosi prema najslabijima, a ne prema onima koji su najjači.

Predsednica Saveza udruženja Srbije za pomoć osoba sa autizmom Vesna Petrović je istakla da je zadatak ovog saveza da  senzibiliše društvo u Srbiji saznajem da osobe sa autizmom postoje i da imaju kvalitete i potencijale, dok je gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović naglasio da će lokalna samouprava aktivnim merama nastaviti da pomaže rad ovdašnjeg udruženja za pomoć osobama sa autizmom.

Kategorije Društvo Vesti