Uspon pecinackih lepotana

Održana jublilarna „Fijakerijada“ u Pećincima

Pećinci – Da Sremce još uvek nije napustila ljubav prema konjima, najbolji dokaz dali su Pećinčani koji su proteklog vikenda organizovali jubilarnu, desetu po redu Fijakerijadu. Organizator manifestacije čije šarenilo i raskoš najbolje potvrđuju da se jednom „progutane dlake“ Sremac teško može osloboditi, bio je Konjički klub „Kanis“ iz Pećinaca, dok je pokrovitelj bio Sportski savez „Razvoj sportova“.
Na početku takmičarskog dela programa predsednik KK „Kanisa“ Milivoj Petković je uručio pehare najmlađim učesnicima Fijakerijade, a na kraju takmičenja, u konkurenciji dvoprega najuspešniji je bio Milan Đurđević iz KK „Pećinački lipicaner“, drugo mesto je osvojio Branislav Cvrkalj iz KK „Mirela“ iz Belegiša, a treće mesto pripalo je Akošu Berenjiju iz Kanjiže.
U kategoriji četvoroprega prvo mesto je osvojio Uroš Milinković iz KK „Donji Srem“ iz Dobanovaca, druga je bila Anđela Jeftić iz KK „Srem“ iz Jakova, a treće mesto je pripalo Milanu Đurđeviću iz „Pećinačkog lipicanera“, koji se okitio dvostrukim odličjem.

Kategorije Pećinci Vesti