• subota, 20. april 2024.
Etno dan u Šidu
Vesti | Šid
0 Komentara

Etno dan u Šidu

10. avgust 2015. godine

 

Šid – Negovanje tradicije, očuvanje nacionalne kulture i kulturnog identiteta su sinonimi za Etno dan koji je održan u Šidu u okviru Šidskog kulturnog leta 2015. Kolači, slani i slatki, koje su još naše bake pravile, ručni radovi sa etno motivima – kecelje, salvete, papirne korpice – krasili su štandove udruženja žena iz šidske opštine. Tokom manifestacije mnoga kulturno-umetnička društva su imala su svoje nastupe Preko deset udruženja je izložilo svoje radove i ukrasilo etno trpezu, a posetioci su imali prilike da degustiraju slana i slatka jela.

Prema rečima posetilaca štandova, može se zaključiti da su zadovoljni programom koji su pripremili organizatori Šidskog kulturnog leta 2015.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: