• četvrtak, 18. april 2024.
MEĐUNARODNI FESTIVAL GUDAČA ,,STRINGFEST“
Kultura | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

MEĐUNARODNI FESTIVAL GUDAČA ,,STRINGFEST“

14. maj 2015. godine

Sremska Mitrovica – Međunarodni festival gudača ,,Stringfest“ otvoren je sinoć koncertom gudačkog orkestara Škole za muzičke talente iz Ćuprije u porti katoličke crkve. Dvanesti po redu Festival gudača će se održavati na više lokacija u Sremskoj Mitrovici i trajaće do nedelje, 17. maja. Gudači će se, u sali Muzičke škole „Petar Krančević“, svečanoj sali Srpskog doma i sali Mitrovačke gimnazije, takmičiti u sledećim disciplinama: violina, viola, violončelo, kontrabas, kamerna muzika i gudački orkestri.

U koncertnom programu Festivala nastupiće: Jelena Horvat, violina, Andrijana Durmišević, violina, Dragan Đorđević, violončelo, Vladimir Milošević, klavir, „Jazz trio“ (Šapovalov, violina, Malina, kontrabas, Turukalo, gitara), Kamerni gudački orkestar „Camerata academica“ sa dirigentom Frankom Fonkubertom i Matejom Marinkovićem, violina, Nemanja Petković, kontrabas i Boris Jekić, klavir. U nedelju će, na zatvaranju, u sali Mitrovačke gimnazije, nastupiti laureati i najuspešniji učesnici Festivala.

Organizatori „Stringfesta“ su Muzička škola „Petar Krančević“ i „Umetničko udruženje Krančević“, a suorganizator i tehnička podrška koncertnog dela programa je Centar za kulturu „Sirmiumart“.

М. Т. – М. М.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: