• petak, 29. mart 2024.
Obeležen Dan Vojske Srbije
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Obeležen Dan Vojske Srbije

23. april 2015. godine

Sremska Mitrovica – Svečanim postrojavanjem, dodelom nagrada i unapređenja, 23. april, Dan Vojske Srbije i jubilej, 200 godina Drugog srpskog ustanka, obeležen je i u sremskomitrovačkom Garnizonu. Svečanosti kojom su, kako je u svom obraćanju istakao Komandant Garnizona potpukovnik Slobodan Stanković, evocirane uspomene na dovršetak srpske revolucije iz 1804. uz podsećanje na ulogu koju je u borbi za nacionalno oslobođenje i ujedinjenje igrala narodna srpska vojska, prisustvovali su predstavnici Opštine Šid, Srpske Pravoslavne Crkve, SUBNOR-a, penzionisana vojna lica, predstavnici Policijske uprave, Železnica Srbije i drugi.
Čestitajući praznik svojim vojnicima, potpukovnik Stanković istakao je između ostalog i to da će Vojska Srbije, kao i u prošlosti, ostati uvek uz svoj narod, te da će sa njim, a uz pomoć političkih vlasti na teritoriji Srema, izvršiti svaki zadatak koji se pred nju postavi.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: