• petak, 26. april 2024.
Spaljena droga zaplenjena u Sremu, vredna 1,25 milijardi dinara
Crna hronika
0 Komentara

Spaljena droga zaplenjena u Sremu, vredna 1,25 milijardi dinara

20. februar 2015. godine

spaljivanje droge 2Obrenovac – U Termoelektrani Nikola Tesla (TENT-a) u Obrenovcu, danas je uništeno oko 370 kilograma narkotika i drugih psihoaktivnih  kontrolisanih supstanci, za koje su izdata rešenja i naredbe nadležnog Višeg Suda u Sremskoj Mitrovici – saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se precizira u saopšenju, uništeno je 186 kilograma heroina, kao i 184 kilograma marihuane, koja se nalazile skladištene u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici. Ulična vrednost uništenih narkotika je oko  milijardu i 250.000 dinara.

Transport od mesta deponovanja do mesta uništenja i sam tok uništenja obezbeđivali su  pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

– Uništenje narkotika je pratila Komisija Vlade Republike Srbije za praćenje postupka uništenja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, Predsednica Komisije Vlade za psihoaktivne kontrolisane supstance, komisija Višeg Suda u Sremskoj Mitrovici, kao i komisija termo – elektrane „Nikola Tesla“, navodi se u saopštenju i dodaje da je praćenje postupka, kao i veštačenje narkotika obavljeno je u skladu sa Uredbom i referentna laboratorija za ispitivanje psihoaktivnih kontrolisanih supstanci Republike Srbije.

– Današnje uništavanje narkotika, nastavak je akcije uništavanju zaostalih narkotika, koje u pojedinim policijskim upravama nisu uništavane od 1995. godine.

Postupak uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci kontinuirano će se sprovoditi i u narednom periodu u termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu, saopštio je MUP.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: