• četvrtak, 16. septembar 2021.
Gierlinger razgovarao sa stočarima
Ekonomija | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Gierlinger razgovarao sa stočarima

19. decembar 2014. godine

Sremska Mitrovica – Potencijalni kupac „Mitrosa“ Johan Gierlinger je danas u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održao prvi sastanak sa tridesetak najvećih stočara s područja Sremske Mitrovice i okoline. On je preneo nameru da „Gierlinger holding“ uloži značajna sredstva u modernizaciju „Mitrosa“ i da se, na bazi obostranog interesa, sa stočarima sklope čvrsti ugovori o isporuci tovljenika klanici.

Stočari su se najviše interesovali za dugoročnu saradnju, stabilnost cena, ali i za eventualne mogućnosti ulaganja „Gierlinger holdinga“ u infrastrukturne objekte i povećanje genetskog potencijala rasa svinja za tov.

Razgovoru potencijalnog kupca „Mitrosa“ i stočara prisustvovali su gradonačelnik i zamenik gradonačelnika Branislav Nedimović i Tomislav Janković, kao i predsednik Skupštine grada Milan Kovačević.

Da li će „Gierlinger holding“ oživeti „Mitros“ sada zavisi samo od toga da li će Odbor poverilaca prihvatiti ponudu austrijske kompanije pošto je ona manja od 50 odsto procenjene vrednosti „Mitrosa“.

 

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *