Palata pravde

Krale od starih i nemoćnih

Palata pravdeSremska Mitrovica – Predstavljaljući se kao radnice javnih preduzeća i pod izgovorom da popisuju struju i nude popust, R.R. (18) iz Bogatića i D.P. (23) iz Sremske Mitrovice su od marta meseca izvršile ukupno 31 krađu sve dok ih pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici nisu uhapsili pre nekoliko dana. Tokom saslušanja u tužilaštvu, osumnjičene su priznale krađe.

Kako saznaju „Sremske novine“, njih dve su zloupotrebom poverenja starijih, nemoćnih i bolesnih građana, ulazile u njihove stanove i kuće i krale novac  koji su zatim trošile na lične potrebe. Predstavljale su se kao radnice javnih preduzeća „Elektrodistribucija“ i „Vodovod“ i pod izgovorom da popisuju struju, nude popust  i kao službena lica pomažu penzionerima sa malom penzijom, tražile su od starijih osoba lične karte, račune i penzionerske čekove na uvid, a potom su svaki sekund vremena dok su ostajale same, koristile za krađu u kući domaćina.

R. R. i D. P. su izvršile ukupno 31 krađu na štetu građana Sremske Mitrovice, Rume, Bogatića i Šapca. Po ovlašćenju nadležnog tužioca, kradljivicama je određeno zadržavanje do 48 časova.

–  Prva krađa je prijavljena u martu, a najviše krađa su izvršile tokom aprila i maja. Da bi ostajale same u sobi, nisu se libile ni da odglume kako im je iznenada pozlilo, a potom su tražile čašu vode ili aspirin, samo da bi vlasnike stanova i kuća na trenutak udaljile iz sobe u koju su ušle. Na području Sremske Mitrovice su izvršile 10 krađa, jednu su izvršile u Laćarku, u Rumi četiri, u Šapcu 14 i u Bogatiću dve krađe. Brzo su menjale „teren“, krale su na području četiri opštine i zato je identifikacija kradljivica duže trajala – navodi naš izvor iz istrage

Pojedinačno, po kućama su krale sume od par hiljada do 20.000 dinara i 200 evra. Kako „Sremske novine“ saznaju, najniži iznos ukradenog novca koji je prijavljen, bio je 2.600 dinara, ali je bilo kuća i stanova odakle su ukrale po 200, 100 i po 50 evra.

Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici gde su priznale 31 krađu, rešenjem sudije za prethodni postupak, za R. R. i D. P. je  određen pritvor do 30 dana.

 

Kategorije Crna hronika Sremska Mitrovica Vesti