• petak, 19. april 2024.
130 godina od dolaska prvog voza
Vesti
0 Komentara

130 godina od dolaska prvog voza

11. decembar 2013. godine

PC101313Sremska Mitrovica – Otkrivanjem spomen ploče na mitrovačkoj Železničkoj stanici, železničari i predstavnici lokalne samouprave  svečano su obeležili značajan jubilej – 130 godina od dolaska prvog voza u Sremsku Mitrovicu.

Kako je ovom prilikom istakao Šef stanice Saša Marković i pored svih poteškoća sa kojima se srpska železnica danas susreće, ona je bila, jeste i biće jedan od najvažnijih faktora ekonomskog razvoja i obnove grada na Savi. Marković je takođe napomenuo da je ulaganje u železnicu neophodno, te da zahvaljujući novim investitorima u  Sremskoj Mitrovici koji shvataju njen značaj  i mitrovačka železnica polako počinje svoju obnovu.

– Vreme železnice nije prošlo i u budućnosti možemo očekivati da će njen značaj porasti. Upravo otuda mi i skrećemo pažwu na jedan i te kako značajan jubilej, apulujući u isto vreme da se sa ulaganjima u ovaj vid transporta robe i putnika mora nastaviti. Upravo u tom smislu, mi smo krenuli sa izradom projekata podvožnjaka na najgušćim prelazima u gradu, čime će se olakšati i putnicima i nama, rekao je Marković.

Sa ovim se složio  načelnik gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić koji je istakao da je jaka železnica uvek bila dokaz jake industrije i da se lokalna samouoprava upravo otuda raduje obnovi železnice čiji će dalji razvoj, kako je rekao, podržavati svim sredstvima.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: