• četvrtak, 25. april 2024.
Najbolji đaci Srema
Vesti
2 Komentara

Najbolji đaci Srema

4. jul 2013. godine

Sa svečanosti u hotelu "Srem"Sremska Mitrovica – Dodela nagrada najboljim učenicima Srema, koju već deveti put za redom organizuje naša kuća, održana je juče u hotelu “Srem”.
Na osnovu kriterijuma za izbor đaka generacije učenik Mitrovačke gimnazije Dušan Kostić izabran je za najboljeg đaka Srema u školskoj 2012/2013. godini, drugo mesto zauzela je Aleksandra Matić iz šidske Gimnazije „Sava Šumanović“, a treće Radoš Bumbić, iz Gimnazije u Inđiji.
U komisiji koja je, po kriterijumima, bodovala desetak pristiglih predloga za izbor najboljeg đaka, bili su direktorka Mitrovačke gimnazije Mirjana Đorđević, direktor sremskomitrovačke Ekonomske škole „Deveti maj“ Siniša Jukić, direktor Srednje škole „Branko Radičević“ Marko Loš, profesor fizike Danica Gajić iz šidske Gimnazije „Sava Šumanović“, a u ime naše kuće Dragica Radosavljević i Biljana Dervenić.

Kako je prilikom dodela vrednih nagrada najboljim đacima Srema istakao direktor naše kuće Dragan Đorđević, “Sremske novine” nastaviće i u budućnosti da podržavaju one koji predstavljaju budućnost ne samo Srema, nego i Srbije u celosti.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

2 reagovanja na “Najbolji đaci Srema”

  1. Snežana kaže:

    Nedavno sam pročitala ovaj članak na Vašem sajtu pa me interesuje da li za izbor Najboljeg đaka Srema konkurišu i osnovci – učenici generacije. Naime, moja je čerka ove godine završla osmi razred, učenik je generacije,osvojila je ukupno trideset nagrada i diploma na takmičenjima iz nastavnih predmeta, na smotrama i festivalima, na klavirskim takmičenjima, dobitnik je Svetosavske povelje i nagrade, Pohvale od strane Ministarstva AP Vojvodine kao i Ministarstva prosvete za đaka generacije u Novom Sadu. Tokom školske godine u Dnevniku je stajalo preko 160 petica, a po dva puta je zauzela prvo mesto u Republici iz oblasti krasnopisa, jedan puta treće, dve nagrade ove godine u Titelu, upisana je u knjigu Mladih talenata , idr. Vas list o njoj nije pisao do sada – koliko sam informisana pa bih volela da mi odgovorite u vezi ovog izbora – da li to škole predlažu svoje učenike . Unapred zahvalna, majka učenice. Pozdrav

    • S.Lapcevic kaže:

      Pravo da konkurisu imaju samo ucenici zavrsnih razreda srednjih skola, a na predlog istih.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: