• četvrtak, 25. april 2024.
Život u mraku
Vesti
0 Komentara

Život u mraku

29. oktobar 2012. godine

Neškovići pred svojim domom

Sremska Mitrovica – Da se i danas nalazimo na početku svoje obnove, svedoči i primer četvoročlane mitrovačke porodice Nešković koja predstavlja ne mali broj onih koje statistika sve lakše svrstava u kategoriju „gubitnika tranzicije“.
Od kada je mitrovački Drvni kombinat pre desetak godina otišao u stečaj, glava ove kuće Đorđe je na birou. Umesto u fabrici koju je i svojim radom utvrđivao, opstanak je prinuđen da pronađe na drugim mestima.
– Od kada sam na birou radim šta gde i kako stignem. Nikada nisam izašao na ulicu da pružim ruku i neću dokle god me drži snaga. Nadam se da će me onda kada padnem podići i podržati moji sinovi Petar i Aleksandar za koje sve ovo i trpim. Kad god ima posla, radim sa testerašima, unosim i cepam drva, unosim ugalj, a kada dođe sezona voća, onda žena i ja odrađujemo i te poslove, objašnjava Đorđe

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: