1 Pozari sirom Srema

Plamte požari širom Srema

Sremska Mitrovica – U jučerašnjem požaru u potesu sela Jarkovci u staropazovačkoj opštini, izgorelo je 23 hektara kukuruza, vlasništvo AD „Napredak“. Prema saopštenju Policijske uprave Sremska Mitrovica, do požara je došlo usled varnice na kombajnu, prilikom vršidbe kukuruza, a pričinjena je materijalna šteta od oko 720.000 dinara.

U drugom požaru koji je nastao u dvorištu jedne vikendice kod Slankamenačkih Vinograda, na teritoriji inđijske opštine, izgorelo je više desetina stabala voća i jedan objekat pokriven azbestnim pločama. Materijalna šteta iznosi oko 300.000 dinara. Ovaj požar je nastao paljenjem suve trave, lišća i granja  proširio se na okolne parcele.

Iz policije upozoravaju građane da je na području Srema, povećan broj požara kojima je uzrok ljudska nepažnja. Zakonom o zaštiti od požara strogo je zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka. Zaprećene kazne za fizička lica iznose od 10.000 do 50.000 dinara, a za pravna lica od 300.000 do milion dinara.

– Pripadnici Policijske uprave i Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici kažnjavaće sve one, koji izazivanjem požara nanose veliku materijalnu štetu i ugrožavaju svoju i tuđu bezbednost, navodi se u zvaničnom policijskom saopštenju.

 

 


Kategorije Crna hronika Vesti