• četvrtak, 25. april 2024.
IGB dobar model uspešnosti
Ekonomija | Hronika | Vesti
0 Komentara

IGB dobar model uspešnosti

25. septembar 2012. godine

Inđija – Zaposleni u Kompanija “IGB Automotive Comp” DOO Inđija danas su obeležili pet godina postojanja i uspešnog poslovanja. 2007. godine startovali su sa 133 radnika i proizvodnjom od 100.000 grejača za automobilska sedišta, danas upošljavaju 840 ljudi koji su ove godine proizveli blizu sedam miliona grejača i preko milion senzora. Oko 90 posto zaposlenih u ovoj fabrici čine žene koje proizvode pomenute delove za automobile kao što su Porše, Audi, BMW, Mercedes, Aston Martin, Škoda, Opel, Nissan i drugi. Zaliha nema, kompletna proizvodnja se plasira direktno na svetsko tržište.
– Mišljenja sam da je primer našeg poslovanja odličan model koji je potrebno multiplicirati u srpskoj privredi. Govorim o modelu koji se zasniva na tome da strani investitori donose, pre svega, tehnologije koje upošljavaju nove ljude, a zatim kapital za investicije kojih je, takođe, malo u Srbiji. Na taj način uvoze se i nova znanja, upotpunjuju sa postojećim i stvara dodatna vrednost i za investitore i za državu Srbiju, rekao je Nebojša Dragičević, direktor IGB Automotive Inđija, jedne od fabrika nemačke Kompanije “IG Bauerhin”, na današnjoj svečanosti upriličenoj u fabrici.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: