• petak, 19. april 2024.
Od lične poetike do kolektivnog utiska
Kultura | Vesti
0 Komentara

Od lične poetike do kolektivnog utiska

6. jul 2012. godine

Mali formati - otvaranje izložbe

Sremska Mitrovica – Muzej Srema poslednjih nekoliko godina deo je porodice većeg broja gradova u zemlji koji, kao domaćini izložbe, javnosti predstavljaju godišnja dostignuća članova Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS), u oblasti malog formata. Ovogodišnju postavku, koja obuhvata radove 74 umetnika, 3. jula, otvorile su istoričarka umetnosti Svetlana Subašić i likovna umetnica Vesna Karakaš, uz ocenu da je reč o dosad možda najboljim dostignućima članova ULUPUDS-a.

Od ove godine, osim članova slikarsko-grafičke sekcije, pravo učešća na izložbi Mali format imaju i umetnici iz drugih oblasti stvaralaštva: fotografi, dizajneri, istoričari umetnosti, keramičari… Zajednička im je samo ograničenost malim formatom, dok su teme, tehnike i umetnički pristupi sasvim slobodni. Otuda, neverovatna raznolikost u pogledu korišćenih materijala (karton, platno, papir, drvo, kamen i dr.), likovnog medija (slike, crteži, grafike, mozaici, fotografije), a o umetničkoj inspiraciji da i ne govorimo.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: