• subota, 20. april 2024.
Zna­ča­jan pod­sti­caj sto­ča­ri­ma
Poljoprivreda
0 Komentara

Zna­ča­jan pod­sti­caj sto­ča­ri­ma

25. april 2012. godine

 

Uru­če­na re­še­nja o do­de­li ju­ni­ca

Irig – Pred­sed­nik Vla­de AP Voj­vo­di­ne dr Bo­jan Paj­tić uru­čio je sto­ča­ri­ma pro­šle sre­de, če­tvr­tog apri­la, u Kru­še­do­lu re­še­nja o do­de­li 250 vi­so­ko­kva­li­tet­nih ste­o­nih ju­ni­ca. Ju­ni­ce si­men­tal­ske ra­se uve­že­ne iz Austri­je, po­sle jed­no­me­seč­nog ka­ran­ti­na na far­mi „Vr­ba­jac“ u Kru­še­do­lu, po­de­lje­ne su po­ljo­pri­vred­nim pro­iz­vo­đa­či­ma iz Kru­še­do­la, Ne­ra­di­na, Gr­ge­te­ka, Do­bro­do­la, Ri­vi­ce, Ša­tri­na­ca i dru­gih se­la  iri­ške op­šti­ne. Ova pod­sti­caj­na me­ra, vred­na 57 mi­li­o­na di­na­ra, usme­re­na je na raz­voj sto­čar­stva u ovom kra­ju.
Uka­zu­ju­ći na zna­čaj agra­ra za raz­voj Voj­vo­di­ne, pred­sed­nik Po­kra­jin­ske vla­de dr Bo­jan Paj­tić je pod­se­tio da je Vla­da Voj­vo­di­ne u pro­te­kle če­ti­ri go­di­ne u po­ljo­pri­vre­du in­ve­sti­ra­la 24 mi­li­jar­de di­na­ra.
– Ve­ći­na sred­sta­va iz Fon­da za raz­voj i Ga­ran­cij­skog fon­da bi­la je usme­re­na u pri­mar­nu i se­kun­dar­nu po­ljo­pri­vred­nu pro­iz­vod­nju za­to što je po­ljo­pri­vre­da i na­ša raz­voj­na i na­ša iz­vo­zna šan­sa. Ve­ći­nu na­šeg iz­vo­za upra­vo či­ni iz­voz iz obla­sti po­ljo­pri­vre­de – re­kao je dr Bo­jan Paj­tić i is­ta­kao da je ovaj pro­je­kat je­din­stven i pred­sta­vlja mo­del ko­ji će se pri­me­nji­va­ti i u dru­gim op­šti­na­ma.
Je­di­na oba­ve­za ko­ju ima­ju po­ljo­pri­vred­ni pro­iz­vo­đa­či ko­ji su do­bi­li ju­ni­ce je­ste da vra­te jed­no žen­sko te­le op­šti­ni, ko­je će da­lje bi­ti pro­sle­đe­no za­in­te­re­so­va­nim ko­ri­sni­ci­ma.S.N.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: